מיתוג בירה אור גריאני 1

מיתוג מבשלת בירה – הנחיית סטודנטים

והופ. הסתיים לו הסמסטר הראשון ואני צוחקת מעצמי על שבכלל תהיתי בקיץ אם אני רוצה לחזור ללמד…וגם מופתעת כי חשבתי שצריך יהיה להתרגל לאט-לאט לדבר שוב מול קבוצה (בעברית) אבל למי היה זמן?
לפני שלושה חודשים הכרתי אותם וכבר אני מסתובבת מבסוטית מהעבודה הכי מעולה בעולם שיש לי, וחייבת להשוויץ בהם ולדחוף את השם שלי לקרדיטים😉

השנה החלטתי לעבוד עם הסטודנטים שלי בשנה א' על פרוייקט מיתוג שיכלול את כל עקרונות יסודות העיצוב שאני מלמדת וגם ישלב את הלמידה התיארטית בקורסים של פייתוח קונספט וחשיבה יצירתית ואני חושבת שהצלחתי! בשנים עברו (ועברו הרבה) המשכתי תמיד לעבוד על תרגיל מקובל בתחום של מיתוג בקבוקי יין אבל הצורך לחדש לעצמי גם את המצגות והרעיונות גבר וניגשנו כבר כתרגיל שני -3 חודשים מתחילת השנה – ללמוד את עולם מבשלות הבירה בישראל ולהציע כל אחד מיתוג מקורי משלו.

מאחורי כל מבשלה דמיונית שכזו עומד סיפור שלם – קונספט שאותו נדרשו לחבר לשפה ויזואלית. לעצב לוגו למבשלה ושלושה בקבוקים שונים מאותה סדרה עיצובית (שזה אומר שכל בקבוק חייב להיות שונה אבל הקשר העיצובי בינהם ברור).

אני שמחה לשתף בכמה מהפרוייקטים שלהם, הצצה לתהליך הלמידה שאני מעבירה, תהליך שכולו הכרת העיצוב הגרפי דרך עשייה וחקירה, ואם לכם יש רעיון איך לשלב את הסטודנטים המוכשרים שלי בתחום העיצוב – מוזמנים ליצור קשר ואעביר לכם את פרטים שלהם בשמחה רבה!

התחלנו יחד, קבוצה של 27 סטודנטים ומרצה אחת לבדוק מה בכלל קורה בישראל בתחום מיתוג המבשלות הקטנות ומצאנו עולם מעורר השראה. בדקו באיזה פונטים משתמשים ומה הדרישות העיצוביות: התוית, שם המבשלה, הצבעוניות שמקובלת – ההנחייה שלי היתה להתחיל ממיתוג המבשלה עצמה ויצירת לוגו עבורה ובשלב הבא עברנו ליצור שלושה בקבוקים שיהוו סדרה בוטיקית שמייצגת את הקונספט של המבשלה.

מעיין עיצבה סדרה המבוססת על דמויות מחיי השכונה התל אביבית שלה, פלורנטין וכחלק מהמחקר והאיור שלה היא ישבה ושוחחה ובדקה מה כל אישיות מביאה איתה. בשלב העיצוב נוספו גם שיקולי צבעוניות שתייחד כל בקבוק ותיצור סקאלת צבעים שתעבוד גם כסדרה.

לקראת סיום הפרויקט, שלפתי שפן (שבהתחלה לא רצו לאמץ..) וביקשתי שאת העיצוב עבור התוויות יכילו גם על פריטים נוספים – מכיוון שמדובר בקבוצת סטודנטים בשנה א' שכאמור רק החלו לעבוד עם תוכנו גרפיות חודשים ספורים לפני הפרוייקט, התמקדנו בעיצוב "שטוח" זאת אומרת חשבנו יחד על פריטים שלא מצריכים חשיבה מעמיקה בתלת-ממד – את זה נשמור לפרוייקט הבא..

המיתוג של אור עוסק בעולם הגלישה, תמיד טוב להתחיל ממשהו שקורה בבית (-: זו היתה הזדמנות מצויינת עבור חלקם להתנסות באיור מקורי, בעבודה עם פרוורציות או: מה קורה כשהאיור שלי מורכב מדי? וגם כאן אור עיצב לוגו שיתאים למבשלה:

חצי סקייטבורד וחצי כוס בירה שחברו להם יחד. 

אליה רצה בקבוק פירה פיראטי יותר, העבודה על הסדרה דרשה שעות רבות ודיוק באיור הפרוטרטים של הקפטנים:

 

שחף ניסתה לעצב סדרת בירות משנות השבעים, לאחר מחקר עיצובי והרבה השראה היא הגיעה לשם 'שלאגר' ולשמות מגניבים לכל בקבוק בסדרה, וכן, על הדרך גרמה לי להרגיש זקנה (אה, לא משתמשים במילה הזו יותר?) אבל ידענית…

עיצוב התווית הוא אמנם הדפסה שטוחה, דו ממדית, אבל עדיין מצריכה חשיבה לגבי ההיררכיה של האלמנטים. כבר בשלב הסקיצות עבדנו עם בקבוקי בירה שנבחרו בקפידה (יש כל כך הרבה סוגים וכן, הם כבר משדרים לנו דברים בהתאמה לתרבות הצריכה שלנו), בדקנו מה צריך לתפוס את מרכז תשומת הלב? איך הטקסט שבג הבקבוק יכול להיות אינפורמטיבי אבל עדיין מושך ומסקרן? התשובה היא טיפוגרפיה אגב (-:

בדיוק כמו שרציתי שהעולם האישי יבוא לידי ביטוי אפשר לראות גם אישיות בעיצוב, מאי התחילה לאייר סדרת דמויות לבירה בשם 'באלי' ועם העבודה התפתח קונספט לשלישית הבירות 'באלי בטוב' – 'באלי בקטנה' וכו.

הצבעוניות הזו היתה כל כך מתוקה שבשלב מסויים הערתי שהמיתוג שלה ממש מתאם למסטיקים, והיא לא פחדה ומייד הוסיפה גם כמה קופסאות מסטיק מעוצבות. הפרטים הקטנים הנוספים מראים שכשי קונספט מגובש ושפה עיצובית שנבנית טוב אפשר לעבוד עם כל דבר (כמעט)

והצצה לפרזנטיה של הפרוייקט, שהיא לא פשוטה ומרכזת לתוכה את כל הלחץ וההכנות ומלמדת איך באמת לעמוד ולהגן על מה שיצרת, ולפעמים זה לא פחות חשוב מהיצירה עצמה…

פאלמאס הוא המותג שיצרה רעות, בהשראת ריקוד הפלמנקו, רעות הצליחה גם לעבוד בתלת ממד במארז שעיצבה בהתאמה לקונספט העיצובי. 

כל יסודות העיצוב חוזרים להם כאן, מתגנבים בטקסט – בבחירת הפונט והמשקל, בצבעוניות וברקע, ביצירת קומפוזיציה שתמשוך את העין של הצופה בדיוק בדיוק לאן שאנחנו רוצים.

ועדי כבר יודעת שאם יש משהו שקונה אותי בהגשות זה שהיא מתאימה את הלק לעיצוב הגרפי. 

גל המציא מבשלה שנוסדה על ידי שלושה אחים, מכורים לסיפורי מיתולוגיה ובבקשה שימו לב לפס הזהב שהוסיף (ידנית, קשה למצוא מקום שידפיס זהב…) ושלדעתי מקפיץ את כל העיצוב ונותן סיום מצויין.

אופיר השתמשה בפסל 'אהבה' המפורסם כהשראה ללוגו של המבשלה הנשית שלה ולאחר אינספור בדיקות השתמשה באיור במיקומים שונים על גבי התוויות, כך שנוצר איור אחד משלושת הבקבוקים כשהם ניצבים יחד.

אלו לא תמונות לתיק עבודות ולכן חלק מהזוויות ששיעשעו אותי, הם יצטרכו עוד לערוך את הצילומים שצילמו בעצמם, והבחירה היתה בעיקרה על בסיס הצילומים שלי, היו עבודות נפלאות והגשה מלאת מוטיבציה של הגשת פרויקט סיכום הסמסטר לשנה א'.

את פרויקט המיתוג הזה הובלתי במסגרת שני קורסים: יסודות העיצוב הגרפי וחשיבה יצירתית ופיתוח קונספט במכללה להנדסאים רופין. שני קורסים שאני אוהבת במיוחד, רואים?
את הפרויקט השלימו הקורס בתוכנות של טובי בן הרצל והתרגול של ניצן שאבי  – תודה יקרים! 

אשמח אם תשתפו:
מה חשבת? אשמח מאוד לדעת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


פוסטים דומים

מוזמנים להרשם לניוזלטר שלי

אני לא מציקה בכלל ויש לי פוסטים משמחים, או לפחות אותנטיים מאוד, ואשמח לשתף.

אז כאן, הנה פה למטה, נרשמים:

איור עצמי של גל אמיר מחזיקה פורם ביד

כיתבו לי

איור עצמי של גל אמיר מחזיקה פורם ביד
דילוג לתוכן